Volleybal: VC eternit

VC Eternit is een Kapelse volleybalclub met bijna 45 jaar ervaring;-)  Met een 150-tal leden is het tevens één van de grote sportverenigingen in Kapelle-op-den-Bos.

Onze club bestaat uit een volwassenwerking met 7 teams (3 heren- en 4 damesteams) en een stevige jeugdwerking met  een volleybalschool (woensdag- en vrijdagtraining) en een 8-tal competitieteams (zowel jongens als meisjes).

Dit alles wordt bestuurd door een 10-tal vaste bestuursleden en verder ondersteund door enkele vrijwillige activiteitenmedewerkers en een sportieve werkgroep die instaat voor de doorstroming en begeleiding van de jeugdspelers.

Onze sportieve doelstelling bestaat vooral uit een goede jeugdbegeleiding in functie van latere competitie en een volwassencompetitie waar iedereen voldoende uitdaging heeft. Onze hoogste damesploeg speelt momenteel in 2e provinciale.

Bij de heren wordt er al divisievolleybal gespeeld, wat betekent dat we hier al buiten de provinciegrens gaan.

Onze thuisbasis is sporthal Eternit, maar om iedereen voldoende trainingsuren te kunnen geven, maken we ook gebruik van de sportaccommodatie van het STK en doen we ook nog beroep op de gemeentelijke sporthal in Malderen.

 

 Weekendschema

calendar

 Volledige agenda

calendar

Bestuur

Voorzitter Geert Van Buggenhout
Vice Voorzitter Frans De Doncker
Penningmeester Philip Ulrichts
secretaris Annick Teugels
Sportieve coördinatie senioren Patrick De Smet
materiaalverantwoordelijke Gino Plaskie
Website Benny Dooms
bestuurslid Martin Rys
ontmoetingsverantwoordelijke Gitte Smets
bestuurslid Conny De Gendt
jeugdcoördinator Yorick Van de Velde
bestuurslid Jean-Marie Van de Velde
bestuurslid Mark Van Aken

 

HOE WORD JE LID VAN ONZE VOLLEYBALCLUB?
Eerst misschien een beetje achtergrond?
VCE (volleybalclub Eternit) is meer dan 40 jaar geleden ontstaan in de schoot van de fabriek Eternit. Eerst werd de naam Etervoc gebruikt, later werd dit VC Eternit.
Onze sportieve doelstellingen?

VCE wil bij de competitieteams zo hoog mogelijk spelen… D.w.z. dat wanneer onze eigen spelers een hoger niveau halen, wij hun ambities nooit zullen tegenhouden (of het moet financieel niet haalbaar zijn, de club heeft voorrang op het team).

Onze jeugdwerking is voor ons een voorbereiding op het latere werk bij de seniors. Het is dus geen “babysitclub” maar een sectie die degelijk begeleid wordt (geschoolde trainers)

Het spreekt dus voor zich dat we talenten snel willen ontdekken en tijdig willen laten doorstromen (extra begeleiden enz.). Iedereen krijgt trouwens jaarlijks een evaluatie!
Dit wil niet zeggen dat minder grote talenten die graag volleyballen en alle trainingen meemaken, geen kansen krijgen!!!

IEDEREEN – op voorwaarde van voldoende aanwezigheid – krijgt maximale spelgelegenheid tijdens de wedstrijden. Dit duurt zowat tot het einde van de jeugdloopbaan. Bij de seniors spelen we ECHT om te winnen (op welk niveau dan ook) en krijgt dit aspect de voorrang op “lerend samenspelen”

Om alle spelers en nieuwe leden voldoende mogelijkheden te geven naar niveau zullen we vanaf volgend seizoen d.w.z. 2016/2017 samensmelten met Jeugdvolley Londerzeel en één grote Westbrabantse club vormen.

Hoe word je nu lid van de club?

·         Alle info vind je terug op onze website www.vceternit.be !