SPORTKRING ETERNIT, EEN MOOIE WEG

Begin jaren 60 groeiden binnen de Eternitgemeenschap verschillende initiatieven die echt kenmerkend waren (en nog steeds) voor de relaties en de cohesie binnen het bedrijf.

 

Evenementen als voetbaltornooien tussen afdelingen,diensten,ploegen werden georganiseerd,zelfs tot over de grenzen tot in Frakrijk en Nederland.Ook de Sinterklaasfeesten begonnen in die periode en waren voor hun tijd een unicum in de bedrijfswereld.Uiteraard was er ook geen gebrek aan andere feesten en kaartgelegenheden.

 

In 1963 werden al deze evenementen en initiatieven onder een gemeenschappelijke hoed gebracht en werd een feitelijke vereniging opgericht, genaamd “Sportkring Eternit”.

Voortrekkers uit die tijd waren ….

 

Gedreven door het enthousiasme van vrijwel iedereen weerklinkt de roep naar een eigen infrastructuur.De eerste ontwerpen hiervan dateren van 1967. Uiteindelijk wordt in 1971 het nieuwe sportcomplex geopend ,met voetbalterrein,looppiste,heuse sporthal en tennisplein.Tegelijk houdt ook de feitelijke vereniging op te bestaan en wordt een VZW-structuur opgezet waarin de verschillende sportsecties (voetbal,volley,basket,boogschieten,turnen,tennis,vissen,kaarten,…) ruim autonoom hun activiteiten plannen en doen.Sommigen gaan in competitie en kennen periodes van mooie bloei.

 

Het sportcentrum wordt een bakermat van sport en ontspanning voor alle Eternitwerknemers en familie.Grote diversiviteit van sporten en evenementen vinden er plaats.Geleidelijk vinden ook de inwoners van Kapelle-op-den-Bos de weg naar het centrum.

 

In 1989 is er-weliswaar een jaar te laat- een grootse viering van het 25-jarig bestaan.
Dit werd ook de start van 13 triatlons die jaar na jaar nationale en internationale top naar Kapelle brachten ; verschillende wedstrijden werden live uitgezonden.
Uiteraard evolueert ook de sport en sommige secties verdwenen (boogschutters,voetbal,kaarten ) en andere kwamen erbij (judo,atletiek).

 

Vanaf 2004 werden door Eternit enorme inspanningen geleverd om de totale infrastructuur te saneren en volledig te vernieuwen.Deze zullen volledig voltooid zijn in 2012-2013.Het resultaat tot nu toe mag gezien worden!
De Sportkring Eternit blijft een dynamisch geheel dat in 2013 exact 50jaar jong is.
Een uniek feit waar de Eternitgemeenschap terecht fier mag op zijn en dat we dan ook gepast zullen vieren!

Een overzicht van alle secties met bijkomende info,evenals activiteitenkalender, vindt u terug op deze site.

 

Met sportieve groeten,

De Raad van Bestuur,

  • Van Acoleyen Bertrand
  • Teugels Jan
  • Van Den Eede Els
  • Pinxten Bart
  • Verschueren Rudy