bubbels

Prosecco (Italië) MABIS

Italië’s meest gekende mousserende wijn van de Prosecco-druif. Lichtgele strokleur, gematigde body, frisse toetsen en uitgesproken bloemen en fruit in de neus. Ideaal voor het aanscherpen van de appetijt.

 

Champagne “Bernard Brémont” Grand Cru

Een ongelofelijke champagne. Geen 1er Cru zoals de meeste maar een Grand Cru aan een zeer deftige prijs. 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay.

 

Champagne “Bernard Brémont” Grand Cru Rosé 

 

Champagne “Mampaey” 1er Cru

Een top champagne tout court.

 

wittewijnen

Santa Carolina, Sauvignon (Chili) 

Een Chileen die alle eer aan alle kwaliteit van de Sauvignondrijf schenkt en voldoet.

Een Sauvignon die goed gemaakt is, lekker is en geen pijn doet in de beurs. Mooi bleekgeel en met een heerlijk geurende neus die echt uitnodigt tot proeven.

Laurent Miguel, Chardonnay (Frankrijk)

Deze schitterende wijn is een creatie van 65% Chardonnay met 35% Viognier en levert een zeer aangename, maar ook uitdagende witte wijn op. Bleekgele wijn met een groene, sprankelende schittering met aroma’s van delicaat fruit en witte bloemen. In de mooi gestructureerde, rijke smaak proeft men fris exotisch fruit met een hint van amandelen.

Mabis Mavum, Pinot Grigio & Pino Nero (Veneto, Italië) 

Elegante wijn met een fijne structuur op basis van Pinot Grigio en Pinot Nero. Rijk aan fijne geurtonen in de neus en zacht en fris van smaak. Aantrekkelijk bouquet met tonen van appel, citrusvruchten, abrikozen en peren. De rijke smaak is fris en de afdronk lang, smakelijk en mineralig.

Santa Carolina, Chardonnay Reserva (Chili)

Heeft een levendige licht goudgele kleur. De neus is een intense combinatie van fruitaroma’s zoals peer, vijg, ananas en banaan. In de mond komt de Chardonney fris en fruitig over met een erg goede belans van rijpe, tropische vruchten. Een zachte boterindruk ondersteund door voldoende zuren.

Enate 234, Chardonnay (Spanje)

Deze Enate op basis van de Chardonnay druig vindt zijn oorsprong in Aragon, een provincie gelegen aan de voet van de Pyreneeën. Dankzij een koud microklimaat behouden de druiven er hun natuurlijke, organische zuren. Enate staat bekend als een befaamd wijnhuis en is tevens een artistiek mecenas. Fris fruitige wijn met een mooie zuivere en elegante afdronk. Deze wijn heeft de gouden medaille behaald op het concours Chardonnay du Monde.

“Everton White” Brown Brothers (Australië)

Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Grigio. Fris en knisperig, met smaak van kamperfoelie, rijpe peren en ondertonen van verse, groene, Spaanse pepers. Eindelijk een wijn zonder eiklagerin, subtiel en fruitig. Lange en droge afdronk. Lekker bij een breed scala van gerechten. Lichte strokleur met zachte, groene schakeringen. Prachtige wijn.

Jean Bousquet, Chardonnay Reserva (Argentinië) BIO

Goudgele tinten, aroma’s variërend van witte perzik over bloemetjes (acacia) tot geroosterde nootjes. Soepele aanzet, heel evenwichtig met een toets van boter en toast. Heerlijk bij alle vis en “fruits de mer”.

Santa Carolina, Chardonnay Barrica (Chili) 

Deze Chardonnay druiven worden in het koele kunstklimaat van de Cassablance Valley geplant. De wijn wordt groot gebracht in kleine, Franse, eiken vaten gedurende 8 maanden. Deze rondborstige wijn, met zijn diepgele kleur en volle aroma’s van rijp, tropisch fruit en vanille, heeft een goede structuur en een lange afdronk. Dit is een absolute top in Chili!

Saint-Véran “Les Chênes”, Bourgogne (Frankrijk) 

Complexe wijn met de kwaliteiten van Pouillu Fuissé. Aroma’s van witte perzik en peer met een subtiele zachtronde amandelachtige afdrink mede door het verstandig gebruik van nieuwe eik. (Coup de coeur Hachette 2008)

Domaine de l’Aigle, 100% Chardonnay (Frankrijk) 

Deze wijn heeft een prachtige goudgele kleur en geeft geuren af van zowel fris fruit (peren en groene appel) als noten. De wijn heeft in de neus tonen van verfijnde aroma’s als hazelnoot, amandel, acaciabloesem en in de mond ontwikkelen zich fijne aroma’s van amandelspijs, wit fruit, terwijl de fijne zuren voor een mooie balans zorgen; veel lengte.

Enate, Chardonnay Barrica (Spanje)

Heldere goudgele tinten met een streepje groen. Complexe geuren waarin exotisch fruit domineert, evenals geroosterd brood en gedroogde vruchten. Ideale balans van fruit en eikenhout maken deze wijn tot een voorbeeld van wat men van een grote Chardonnay wijn mag verwachten.

 

rosewijnen

Santa Carolina, Cabarnet Sauvignon (Chili)

Helder rose kleur en intens aroma gekenmerkt door citrus toetsen die perfect combineren met intens rood fruit zoals aardbeien. In de mond is het erg fris, zoet en hardnekkig.

Aix, Coteaux d’Aix en Provence (Frankrijk)

Briljant fonkelend met een roze zweem. Delicaat parfum van rijpe mandarijntjes, licht kruidig. Ook in de smaak een ode aan rood bosfruit, kersen, aardbij, en verse vijg, zij het heel verfijnd en ingetogen en voorzien van een karakteristieke kruidigheid.

Enate Rosado (Spanje)

Complex en weelderig in de neus, uitstekende vertolker van de druivensoort, boordevol blauwe bosbessen, aardbeien en peper. In de mond een volle structuur, goed evenwicht dankzij een levendig zuur, en een soepel karakter. In de lange finale komen de geur- en smaakeigenschappen van de Cabernet Sauvignon helemaal naar boven. Een witte wijn met een rode ziel en dat wordt dan deze prachtrosé!

Tavel “Etamines” (Frankrijk)

Granache, Clairette en Syrah. Uit het zuiden van de vallei van de Rhone. Ontwikkeld door een van de meest befaamde wijnhuizen te Chateauneuf-du-Pape. Een mooie, evenwichtige rosé met een aroma van rood fruit met florale toetsen.

 

Miraval 2013 (Frankrijk) 

Elegant en verfijnde, absolute top-rosé uit de Provence. eigenaar van het Chateau en de wijnvelden zijn Angelina Jolie en Brad Pitt. Deze rosé is gemaakt van biologisch geteelde druiven. Een elegante, pure rosé met fruitaroma’s zoals bessen. deze lekkere rosé is onlangs bekroond door Wine Spectator als de beste rosé wijn ter wereld en kreeg 90 / 100 punten.

 

rodewijnen

Santa Carolina, Cabarnet Sauvignon (Chili) 

Helder robijnrood. Aroma’s van kersen en zwart fruit gecombineerd met een vleugje chocolade en tabak. Stevige body met een perfect evenwicht tussen het fruit en eiken, het overladen met zachte tannine en een lange afdronk. Cabarnet Sauvignon.

Quinea Crianza (Spanje)

Deze wijn is gemaakt met dè Spaanse wijndruif bij uitstek de Tempranillo. Traditionele gevinifiëerd met nadien een rijping van 12 maanden op Amerikaanse eik en erna minstens 2 maanden op fles. Dieprode intens gekleurde wijn. Aroma’s van donker fruit in combinatie met mooie houttoets. Zeer sappige volumineuze, doch toegankelijke wijn.

Mabis Ripasso, Valpolicella Classico Superiore (Italië)

Het bouquet is rijk en complex, met duidelijke tonen van kersen en chocolade op de achtergrond. De smaak is droog en zacht met een volle harmonieuze balans. De afdronk is lang en aangenaam.

Enate, Crianza (Spanje) 

Dit is een mooie blend van Cabarnet Sauvignon en Tempranillo. Het is een stevige volle wijn met houtlagering. Rond en weelderig als fluweel. Een flamboyante robijnrode kleur met een neus die zich kenmerkt door aroma’s van klein rood fruit met veelschakelige kruidentoetsen.

“Everton Red” Brown Brothers (Australië) 

Purperrode kleur met dominante aroma’s van braambessen, kerzen met een delicaat houtvleugje. Vol in de mond met aroma’s van kleine bessen, en met een sensatie sappigheid en zachtheid. Fijne tanninen in de afdronk. Elegent en verrukkelijk deze Australische rode wijn.

Los Vascos, Cabarnet Sauvignon Grande Reserve (Chili)

Intens en zuiver robijnrood. Een explosieve neus van fruit. Kers van de Cabarnet, aardbei van de Malbec, framboos van de Syrah en pruim en zwarte pepers van de Carmenèredruif. Een evenwichtige topper waarin het edelhout niet te dominant is in verhouding tot de delicate aroma’s (kaneel, vanille, caramel, chocolade, …) Rijke smaken, goede structuur van intent fruit waaronder framboos, kers en noten. Uitstekend begeleider bij rood vlees en wild.

Amancaya, Dom. Barons de Rothschild (lafite) (Argentinë)

Deze wijn komt van het wijnhuis Caro dat eigendom is van de familie Cantena. In 1998 kwam er een samenwerking met de Familie Rothschild. De oudste wijnstokken
zijn 30 jaar oud.Sinds de samenwerking met Rothschild is de kwaliteit van de Cabernet gestegen naar een topniveau. De wijn heeft 11 maanden op hout gelagerd. In
geur en smaak geniet deze wijn aan complexiteit. Prijs/kwaliteit behoort deze wijn tot de absolute top.

Villa Cafaggio, Chianti Classico DOCG (Italië)

Rijk met exotisch fruit en fruitige aroma’s van overrijpe bessen. Klassevol met fijne texturen met elegante Franse eik.

“La Ladra”, Barbera d’Asti Superiore (Italië)

Dit uiterst klein domein bevindt zich op een scherpe heuvel genaamd “l’Asinari” waar de wijnpluk slechts manueel kan gebeuren. Deze wijn van hoogwaardige kwaliteit kreeg 2 “bicchieri” in de Gambero Rosso. Een evenwichtige, harmonieuse wijn met toetsen van peper en vanille. Een schitterende structuur, zijdeachtige tannines, ellenlange nasmaak van rijp rood fruit, een aandachtige diepte, vet – net niet confituurachtig – van body.

Rosso di Montalcino ‘Cinelli Colombini’

Deze prachtige wijn uit de Toscaanse heuvels heeft minstens een jaar in eiken vaten gerijpt. De geur van rode bessen en de intense, harmonieuze en warme smaak kenmerkt de passie van de wijnmakers Donatella Cinelli Colombini, zijn dochter Violante en haar man Charles. De wijn is gemaakt van 100% Sangiovese. Een rijping op eikenhouten vaten voor minimaal 12 maanden. Wine Spectator : 89 points.

Chateau de la Commanderie, Lalande de Pomerol (Frankrijk)

Heldere en robijnrode kleur met aroma’s van braambessen en fijne kruiden. 75% Merlot, 20% Cabarnet Franc en 5% Cabarnet Sauvignon. Evenwichtige smaak met een variatie van smaken waaronder rood fruit, kreupelhout en zachte pepers. Uitstekend bij alle vleessoorten.

Ook verkrijgbaar in 37,5cl

Jean Bousquet, Malbec Grande Reserve (Argentinië) BIO

Diepe violetkleur, bijna zwart. Intense neus van zwart fruit: pruimen en bosbessen, in combinatie met fijne kruiden. Ronde aanzet met een balans van donkere confituur en houtstructuur, vanille en chocolade. Complex doch elegant en fijn.

Campo al Mare, Bolgheri DOC Toscane (Italië)

De Campo al Mare is een blend van 60% Merlot, 20% Cabarnet Sauvignon, 15% Cabarnet Franc en 5% Petit Verdot. De wijn rijpt gedurende 12 maanden in één jaar
oude Franse eiken vaten. In de fles rust de wijn verder voor minstens 3 maanden. Dieprood van kleur en een kenmerkend aroma van rijp fruit, ietwat florale tonen, mint en een tikje vanille en toast. Vol en rijk van smaak. Een elegante, fijne structuur en een aantrekkelijke complexiteit. Gulle afdronk die bijdraagt aan het drinkplezier.

Brunello di Montalcino ‘Cinelli Colombini’ (Italië)

Deze wijn behoort tot de top-Brunellos. Een harmonieuze en volle robijnrode wijn met granaat kleurige reflecties die intenser worden naarmate de wijn langer ligt. Intens en van hoge kwaliteit met een rijk en breed aroma van kruiden, rode bessen en hinten van salie en zoethout. Deze weelderige Brunello onthult een lange, ronde en romige afdronk. Perfect in balans met mooie tannines! Een rijping op eikenhouten vaten voor minimaal 24 maanden.
Robert Parker 92 points